Wednesday, 1 December 2010

Ya Allah... aku rindu...

assalamualaikum...
lama sungguh aku tak kemaskini blog aku yang satu ini... kekangan waktu dan ghairah dengan facebook menjadikan aku amat malas untuk menjengah blog ini...

dulu inilah tempat aku berkarya... kononnya lah kan...

konon konon nya lagi blog ini akan dijadikan ruangan mengumpul isi isi hasil tulisan ku sendiri...

bermula dengan membeli ebook sampai kesudah tiada noktah...

kuabaikan sahaja niat itu memandangkan komputer aku telah pun rosak.... hahaha... godam godam...

sekarang aku berada di pejabat rakan baik aku... dia istimewa...
saat susah... dia ada menjadi pendengar...
saat gembira... dia ada turut sama bergelak tawa
saat hiba... dia ada untuk hiba bersama...

masa berlalu...

kadang kadang aku tak mahu bebankan dia dengan masalah aku...
(masalah sangat ke aku ni.... hehehe)

anak anak tika ini berada di kampung bersama neneknya
terpaksa...
ehem ehem ada job esok pagi
aku pula bekerja... nak swap cuti dah lewat...
adhoc job...

kawan aku tadi tu...
tak lama lagi dia dah nak disatukan dengan ikatan pernikahan...
baru sahaja melangsungkan pertunangan sehari selepas sambutan hari lahir dia
dia ceria...
wajah dia bahagia...
aku tumpang gembira...

skang aku tengah dengar lagu ketika cinta bertasbih...
teringat pula pada miza amzah...
masa miza amzah keje sesama di SH
miza amzah suka nyanyi lagu ini
hurm.... rindu...

skang group aku dah makin mengecil...
daripada bepuluh... jadi berbelas...
daripada berbelas jadi 5 sahaja sekarang...

bukan mudah untuk menyambar atau menyandang jawatan lain...
pengalaman tidak seberapa mana pun...

tapi aku seronok...
dalam duka ada yang menggembirakan aku
tatkala yang lain sibuk dengan KATANA
dan aku pula CAP...
aku cari kekuatan diri sendiri
memperlemaskan kehebatan yang lain
agar aku tidak tenggelam
kata kata sebegini kadang kadang sengaja diapung apungkan utk menyejukkan hati...

hidup memang begini putaran...
berpusing... melingkari hidup...

1 comment:

  1. zila..

    rindu nak bace ko punye bebelan...heheee

    ReplyDelete