Friday, 21 June 2013

Malam Jumaat

dua belas syaaban sudah. haziq dah tujuh tahun. dua belas hari yang lepas. satu. syaaban. satu. empat. dua. tujuh. haziq lihat dunia.

dah sekolah. darjah satu.

lama diam.

hari ini tetiba terasa ringan nak update.

cepat masa berlalu.
syaaban. satu. empat. dua. tujuh. haziq lahir
ramadhan. satu. empat. dua. sembilan. emir pulak lahir.
syawal. satu. empat. tiga. empat. mak pergi buat selamanya.





Friday, 26 April 2013

Bukan berpihak


kopi pes aje...

Ya Allah… gantikanlah di tempat keresahan ini dengan kedamaian,
di tempat kedukaan dgn kegembiraan
dan di tempat ketakutan dgn keamanan

Ya Allah, sejukkanlah gejolak hati ini dgn salji keyakinan
dan padamkanlah bara dijiwa dgn air keimanan..
Ya Allah..buatlah mata yg tdk mahu lelap

merasa mengantuk yg memberi ketenangan,

dan letakkanlah di jiwa yg goncang ini kedamaian,

dan berilah balasan baginya
dgn kejayan yg sudah hampir

Ya Allah… halakanlah kebingungan pandangan hatiku kpd nur cahaya-MU
dan tindakan-tindakan ku yg keliru kpd jalan MU yg lurus..
dan palingkanlah org2 yg menyimpang dari jalan MU
kpd hidayah MU

Ya Allah… lenyapkanlah was-was dgn fajar cahaya kebenaran,
dan hapuskanlah jiwa yg resah dgn falak kebenaran,
dan tolaklah tipu daya syaitan dgn tentera bantuan-MU
dlm keadaan terhina…

Ya Allah,lenyapkanlah dukacita ku, hilangkanlah kesedihanku,
sembuhkanlah kesakitanku.. dan halaulah keresahan dari jiwaku…

Ya Rabb…Ya Tuhanku… Daku berlindung kpd-MU
dari rasa takut,kami bersandar dan berserah hanya kpd -MU,
Daku tdk meminta tolong melainkn kpd-Mu

Engkaulah pemelihara ku….

sebaik2 pelindung dan penolong…

Ameen YA ALLAH

Thursday, 21 March 2013

Oh OH!!!



"Just Give Me A Reason"
(feat. Nate Ruess)

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep oh oh
Things you never say to me oh oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams oh oh
You used to lie so close to me oh oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again

Monday, 25 February 2013

150 juta kali

lagu ni daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah lama.... haha skang baru nak kuar kat radio... tapi bukan fynn jamal nyanyi... hurm....

aku suka fynn jamal nyanyi... byk gak versi lain dari fynn jamal tapi aku suka yang ini.... sempoi




lagi satu versi fynn jamal yang aku suka.. ni bukan live




aku suka gak tgk dak perempuan yang nama dia hana zatie nyanyi...
Uploaded on Aug 26, 2010
Aweks Cun Main Gitar Lagi 150 Juta Kali

:)




ainan tasneem??? baru dengar... fynn jamal bagi lagu ni...




Sunday, 24 February 2013

sehingga hujung masa



lagu dan lagu dan lagu. itu lah aku... bila aku nyanyi anak anak ngekek-ngekek gelak kan ibu mereka...
tetiba jatuh cinta dengan lagu ini... dok ulang ulang... 
ok. memang tak pernah dengar lagu ini. first time dengar time sibuk sibuk duk gulung gulung popia goreng JDJ... dengar dari hot fm rasanya.... terus tangkap bait bait lagu dan google... 
 
nah! lirik lagu nya. aku amik dari blog : anizyn

di situ ada M Nasir.... lagi lah teruja aku nak dengar kan... lagu ini sangat mendalam maknanya.... 

hari ini tak sehat. plan memang nak MC.. tapi pikir dalam dalam... sayang... terus tak jadi MC... batuk.. hidung dah sumbat... badan panas... tunggu lagi 2-3 hari... kalau tak ok lagi baru pergi buat pemeriksaan... "pemeriksaan" berkala kah makcik ooi? ahha!
 
27 haribulan ada appointment dengan doktor... "small operation"... 
haziq.... mmm.... moga baik baik ye sayang...
 
scene hari ini.. haziq nak ibu dia temankan dia tidur...
anak anak memang nak perhatian... sebelum nak tidur... haziq mesti ajak aku temankan dia tidur..
mmm... kadang aku sibuk... aku tak layan... kesiannya... lepas ni ibu cuba yang terbaik... ok...




Lirik Lagu Angin Syurga - Misha Omar
M.Nasir/Buddhi Hekayat

Ku himpun waktu ucapan terindah
terbenam sudah asmara
mesranya siang dan malam
selalu kau tiup kan angin syurga padaku

ku himpun makna kata darimu
harum yang mekar di kebun hati
dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri ..

c/o
sehingga hujung masa
berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
kasihku... tuluskah cintamu
sebuah jawapan ku damba dari bibir mu .. bibir mu

tidakkah kau tahu hidup punya waktu
kasih tersia bukan itu ku mahu
andai kau membisu tentu akhirnya
perpisahan ini akan tetap terjadi

Monday, 4 February 2013

Sayang Apa Kabar Dengan Mu




dengar lagu ni tadi kononnya kejap je.... sekali lekap kat telinga... dok ulang ulang. inilah kebiasaan saya.
catchy!!!
nasib tengah malam... kalau tak dah boleh buat senaman. ye lah pasang kuat kuat... then buat steps. kan best. (budget muda)... tapi inilah saya. pernah dulu terkantoi dengan encek suami. masa mula mula kawen, ingat dia dah masuk opis... tetiba dia balik... memang tak sedar bunyi kereta menderum... dia bukak pintu terlihat lah di mata nya betapa terkantoinya isteri dia....

misteri pasangan kita akan terbongkar sedikit demi sedikit...

kalau dulu nak kentut... taaaaahan aje... time dating... pura pura cari toilet...
dah kawen ~ teruk sangat. kentut men lepas aje...
dah ada anak ~ "apa awak ni.. jaga tingkah laku depan anak anak"



oh satu lagi lagu... nak share lagu... dari fynn jamal.... lewat kebelakangan ramai pulak dengar lagu ni... padahal lagu ni dah lama... 

di sini entri saya yang saya post ---->150 juta kali <---- br="" klik="" nbsp="">



Friday, 1 February 2013

February Stars



february stars!


walking after you.

satu FEBRUARI dua RIBU tiga BELAS

aktiviti pertama

hari wilayah. jatuh hari ini. 1 februari. 2013.
aku?. keje kat selangor. puchong. memang tak layak dapat triple pay bagai.
melainkan company kata... "ok. mana mana base u keje... public holiday ikut hq yang berpusat di TTDI." yang ini mmg layak lah dapat kan...







tetiba nak berjiwa jiwa yang berkarat karat ... karya yang tak pernah jadi buku.

Bila ada keraguan. Bertanyalah.
Apakah sengaja membiar nanah menjadi ulat.
Memberi seribu alasan untuk menjauh.
Cukuplah hidup kita yang kian menjarak.
Aku nantikan kesenanganmu menjengah dan menumpang hidupmu.
Lama mana senang itu. Sejauh mana mewah itu.
Itu bukan persoalan.
yang menjadi nyata. jatuhlah talak buat kali kedua.
kerana itu yang kau lafazkan.

Tiada pernah. Tidak sesekali. Dendam.
Aku percaya kepada aturan Allah.
Doaku sentiasa kuaminkan. Moga kau beroleh kejayaan.

Zulaikha bungkam. resah..
Zulaikha meyakinkan diri.

Ya Allah.... yang maha pengasih dan maha penyayang...
Seandainya telah Engkau catatkan, dia miliku, tercipta buatku, satukan lah hatinya dengan hati ku.... titipkanlah kebahagiaan antara kami, agar kemesraan itu abadi....

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi...
Seiringkan kami melayari hidup ini, ke ketepian yang sejahtera dan abadi,
maka jodoh kan lah kami....
tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan ,dia bukan miliku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luput kan dia dari ingatanku dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Ya Allah yang Maha Mengerti...
berikanlah aku kekuatan, menolak bayangannya jauh ke langit ,hilang bersama senja yang merah, agar aku sentiasa tenang,walaupun bukan bersamanya...

Ya Allah Yang Tercinta
Pasrahkan aku dengan takdirmu, sesungguhnya apa yang Engkau takdirkan adalah yang terbaik untuk ku...

Aminn...Ya Rabbal Alamin.

Monday, 28 January 2013

si cengeng yang menangis

si cengeng yang menangis. sedu sedan. tiada siapa yang tahu. melainkan siapa yang baca entry aku ni kira dah tau lah kan... balik kerja terus hiba. tgk bilik anak dara yang aku duk berkurung diri dulu dah makin kosong. (selepas kawen bilik tuh penuh sebab dah jadi bilik stor). nak menangis dah macam budak budak. padahal anak sekolah dah darjah 1.

sentap. tanpa menunggu aku pulang.

ini lah perempuan. suka simpan surat surat yang dah nak reput. asyik di makan hujan dan panas. lapuk dan reput.

dapat pesanan ringkas kat henpon.

"baju baju tu pilih lah yang mana nak pakai lagi"...

perli ke hape?

baju nak buang pun tak kisah lah. tapi surat surat. hadiah hadiah saya dalam kotak tu kenapa tak tunggu saya balik. sentap!

barang yang lepas jangan dikenang. faham? umpama baju ni. nak selimmelim macam dulu jangan mimpi lah...
nangis airmata darah pun tak guna.


cepatkan haid atau lewatkan haid

hari khamis aku pergi farmasi.
aku terdengar satu perbualan di antara Pharmacist dengan pelanggan wanita muda atau mungkin sang gadis.

muda lagi dah tau ada pil nak kasi cepatkan haid.
aku ni tau pun sebab pernah keje farmasi... and pernah telan pil tu sebab nak pergi pulau.... nak snorkeling, nak mandi laut...

"time" dah nak sampai... terus tanya makcik... "cemana ni?... entah entah esok lusa dah time dia. tak syok ah pergi pangkor tak mandi laut". suka rancang lastminute

makcik aku pesan gi farmasi je beli pil lewatkan... esoknya. tak dan nak beli  time dia dah sampai... pharmacist tanya macam macam... "kalau dah jatuh tak boleh hold".... aku balas "dia baru nak jatuh"...

nak tak nak pharmacist tu bagi jugak lah... memang berkesan walaupun baru nak jatuh... nak lewatkan pharmacist tak banyak kerenah nak tanya... tapi kalau nak cepatkan agak sangsi juga...

kenapa nak cepatkan kan? ke sebab ada something dalam perut... kalau ye pun ada penyakit ke apa ke... pergi lah klinik swasta ataupun hospital @ klinik O&G... boleh je dapat kalau betul betul bersebab nak cepatkan... kalau tak de stok kat klinik ke kan, mesti doktor kasi desc untuk pelanggan refer pharmacist. teringat kak nira (pharmacist kat watson dulu). pernah juga budak muda nak pil cepatkan haid. kak nira memang tak kasi. takut salah guna, sebab  nak gugurkan kandungan ke mana kita tau kan.

kalau bersebab macam yang aku cari ni, nak tangguhkan, logik jugak lah nak bagi pil tu... kalau nak cepatkan tu yang agak sangsi.... agak cuak..


Here are 2 things I did last time when I went on vacations:
1) 1 week trip: I will take the contraceptive pill 3-4 days before my cycle, and continue taking it until the end of my trip. Period will come after you stop taking the pills.

2) Another method: My usual cycle is 21st every month. 2 months before my trip, I will try to mess up my cycle. For example, my trip is due in May. On March 18th, i will take the pills to delay my PMS for 1 week or 2 weeks (the max). Then I will stop and let my PMS to come beginning of April. From then on, my PMS will come at the beginning of every month.

You should go to pharmacy and tell the pharmacist that you wish to delay your period. They will know what to give you.
source : http://forum.lowyat.net/topic/1111898/all







Sunday, 27 January 2013

Carpal tunnel syndrome

Carpal tunnel syndrome!
Carpal tunnel syndrome!
Carpal tunnel syndrome!

masa mengandungkan haziq, masa tu dalam umur 7 bulan  si haziq dalam perut. aku dapat rasa, pergelangan tangan kerap kebas. nak  potong bawang masa kebas. kalau paksa juga sangat sakit. rasa macam kena kehel je tulang tulang tu. tak pun rasa macam kena kejutan elektrik.

aku ingat sebab aku cuci peti ais. pegang air batu. lap lap.
"ila ni suka sangat main air ni tu sebab tangan kebas-kebas"
pernah jiran sebelah menegur... aku buat tak kisah lagi.

"tadi amik darah, mungkin sebab tu kebas. tak pun sebab kandungan dah membesar"

sekarang haziq dah 7 tahun. kebas yang aku alami masa mengandungkan haziq dulu tak hilang.
asal makan sayur. sekejapan akan terasa kebas. nak nak lagi makan bayam. ataupun kubis.
kalau potong sayur atau siang ikan, kebas memang datang. kalau paksa. memang dia serang sampai  kita stop. selagi tak rasa macam terkehel, aku teruskan aje kerja kerja.

kalau pegang jarum peniti nak jahit baju... lagi azab.
pernah aku tengok cerita oshin. dalam cerita tu pun oshin pun ada sakit kebas kebas.

makin aku google makin seriau pulak aku nak baca.... makin ngeri nak amik tau.
tapi apakah yang aku alami ini ialah CTS? Carpal Tunnel Syndrome? pergi klinik dah tanya, doktor tu sarankan aku buat senaman....

mana ada masa sangat nak senam senam ni... lain la dulu. tak keje.
bodek encek suami belikan thread mill. Kalau ada duit lebih dia kata dia nak belikan.
Persoalannya bila?








Tuesday, 15 January 2013

Sharifah Zohra Jabeen - Listen!Listen!Listen!

Presiden Suara Wanita 1Malaysia. suara wanita ok. presiden ok. tapi angkuhnya dia. ini pandangan saya. saya tak kata saya tak suka dia. so harap tiada kenyataan... "awak tak suka, awak pergi negara lain"... nonononono...

bawani tu masih pelajar... Sharifah Zohra Jabeen pulak... umur dah berapa? air laut kan bergaram... masakan pun kan ada yang bergaram... siapa makan garam dulu... maksud saya... pengalaman Sharifah Zohra Jabeen lagi "hebat" dari dia... rendah diri tak boleh ke?... listen! angkuh dan sangat memerintah... berlembut tak boleh ke?... bagi je lah ruang si bawani tu habiskan apa yang dia nak luahkan... bagi je ruang... dah habis apa yang bawani tu nak sampaikan... then you, Sharifah Zohra Jabeen, boleh lah berbalas dengan penjelasan satu per satu... tapi tak berapa nak logik lah kan nak bandingkan dengan kucing... anjing... bagai....

siap suruh media turun.... tiada nilai sensitiviti sebagai seorang Presiden Suara Wanita 1Malaysia
apalah salah jawab je apa apa soalan yang terbelenggu, dibelenggu... tak boleh?

aku tak tau siapa mr victor yang di sebut oleh cik sharifah zohra jabeen... mr victor yang aku buat anak panah tu nak cakap sesuatu... kesian. di tolak mentah-mentah dengan alasan, student dah penat...  sibuk nak bagi galaxy note... sedekah amalan mulia juga....
mr victor pun mulia.. tak de gaduh gaduh nak pegang micropon bila tak dibenarkan.... kalau mr victor hilang pertimbangan mahu juga amarah timbul... sungguh berkuasa cik sharifah di majlis itu...


 #oh yea saya baru dapat tau masa daftar anak sekolah masuk darjah 1... buku teks dah bagi percuma untuk semua... dah tak de istilah gaji lebih RM3 ribu and bla bla bla.... kena beli buku teks... yuran juga dimansuhkan... cuma yuran pibg je kena bayar...

apalah salah nya kan kalau Cik Sharifah ni cakap... "nanti kita suarakan pada dewan... lagi pula... buku teks dah diberi pinjaman utk semua... tak macam dulu... mana tau nanti... negara kita dah kaya raya kerajaan mampu beri  pendidikan percuma sehingga peringkat degree... then master... then phd..."

#dari mana kerajaan jana kewangan negara.. fikir fikirkanlah...
BERSATU KITA TEGUH BERCERAI KITA ROBOH...

dan aku pun terpikir... siapa sediakan sekolah? bangunan? tapak? siapa yang sediakan guru guru yang mengajar?
kalau sekolah swasta semua kita kena bayar kan? gi tuisyen pun tgk je lah berapa harga.... mmm









Lirik Lagu :

"Listen" | Kosong - Mr Bie (Parodi)

kau melihat diriku seperti sesuatu
yang mencabar dirimu akal dan mindamu
kau cuba mengaburi dengan nota galaksi
siapa dirimu??
aku mahasiswa di sini

bila ku tanya soalan
tiba-tiba kau potong jalan
merampas mikropon
#listen#listen#listen

semua haiwan dikaitkan
langsung tak jawab soalan
asyik asyik
#listen#listen#listen

kini kami bangkit
bukannya kerna wang ringgit
perjuangkan nasib mereka yang slalu dihimpit
jangan asyik meroyan
dengarkan penjelasan

dan akan dibuktikan
siapa dipihak yang sebenar
uooooohhooo!!
BAH
#listen#listen#listen

Thursday, 10 January 2013

Mahalnya bawang kuning


bawang merah. bawang putih. bawang kuning.
hari ini aku gi mid. nak gi pejabat pos. pejabat pos kat umah ada je. tapi segan. hari tu dah pergi. tapi dorang lak dah kehabisan duit. so hari ini aku gi lerrrr pejabat pos kat mid tu. selesaikan urusan. (apadahal nak makan pancake durian)....

then sebelah tu ada market JJ... makanya.. aku pun beli ler, barang yang dirasakan untuk dibuat masakan....

nak dipendekkan cerita yang tak berapa nak panjang... aku main ambil je sebarang bawang kuning tanpa segan silu nak melihat harga...

dah habis bayar... aku tengok resit... bawang kuning di atas... harganya ialah RM7.49 (kalau tak silap)... yang pasti RM7 dan sen sen....

#jangannakkelamkabutboleh?

Tuesday, 8 January 2013

Kelam Kabut

Selasa. 08012013.
Semalam. aku buat nasi goreng untuk sarapan pagi. masuk aja apa yang ada. alhamdulillah, haziq tak banyak kerenah.

"makan nasi sikit buat alas perut aje... minum susu jugak tau"
aku kerap ingat kan haziq pagi semalam...

hari ini, aku buat roti bakar aje... ngan Sosej berkeju yang di kukus...
berselera jugak haziq sarap tadi.

pagi yang agak kelam kabut. dengan siapkan sarapan, dengan hampir terlupa subuh yang belum ditunaikan. dengan baju yang tak iron lagi... dengan emir yang merengek nak ditemankan tidur... dengan emir yang nak susu... dengan sibuk nak siapkan haziq berbaju bertai berkasut... nampak simple... tapi nak buat, nak urus sana sini... kelam kabut.. ke aku yang mmg kelam kabut orangnya... hahaha

bangun pukul 6pagi memang kelam kabut... sok lusa kena bangun jam 5 pagi walaupun keje petang/off. supaya tak kelam kabut.

hari ini nasib baik keje petang. kalau keje pagi... memang kena bangun lagi awal untuk siap kan popia, sosej kukus dan daging burger.

Sejak haziq sekolah... tak pernah lagi aku terlepas bekalan makanan waktu rehat dia nanti.
haziq pun tak banyak kerenah. dia tak minta nak itu nak ini masa first day sekolah. even sekarang pun.
apa yang aku masukkan dalam beg... bekas tu dia bawak pergi kantin. dia makan.

aku seronok tengok dia makan apa yang aku bekalkan... (first day sekolah je lah yang aku boleh tengok)
walaupun kadang bekas tu ada berbaki... tapi sekurang kurangnya dia makan. duit belanja sekolah pun dia tak usik.

"kalau haziq nak apa apa .. beli je... tapi boleh beli dengan nilai duit belanja yang ibu kasi je tau..."

"haziq nak beli air milo laaa ibu"

belilah duhai anak... kalau kamu tahu cara nak guna mesin air itu...

"ok haziq beli lah sendiri, kena belajar sendiri lepas ni... tanya cikgu macam mana nak guna mesin tu tau."


Sarapan

Bekal ke sekolah

Hari Pertama Persekolahan
#aku ingin menjadi seperti ibuku.. tak pernah terlepas masak pepagi sebelum pergi kerja... tabah dan cekal arwah ibu aku... alfatihah.

Wednesday, 2 January 2013

saat ku idamkan




 


Temu kau di malam itu
Bagai menyahut hasrat nurani ku
Hanya dengan sebuah senyuman
Bisa terpatri satu harapan

Mengidamkan saat itu
Yang pasti hanya Tuhan yang tahu
Terpancur kalimah kalimah sakti
Berakhir dengan janji janji

Dikau menjadi kekasih
Namun aku merasa tersisih
Kau membina dinding ilusi
Ku terperangkap merintih sepi

Mungkin kita mesti terbuka
Dalam mengharungi dunia cinta
Mungkin kita harus bersedia
Menghadapi apa saja

( korus )
Jangan jangan kau padamkan api asmara ini
Bayang silam kau pergilah
Pergilah dari sisi ku

Tiada lain yg ku tunggu
Untuk menduduki istana hatiku
Kaulah teman kaulah kekasih
Jangan membuatku tersisih

Bayang silam kau pergilah
Pergilah dari sisi

Tuesday, 1 January 2013

apabila alarm sensor berbunyi!

berdebar tak pasal semalam. kot-kot lah anak-anak aku terambil barang yang belum dibayar. (ayah dorang dah ajar dah.. amik barang mesti bayar dulu... jangan amik je)... so bila nak keluar JJ kena lah kan lalu kat laluan keluar. kat laluan keluar tu kan ada alat yang mengesan cip yang tak dinyahaktifkan!

aku dan anak anak aku pun lalu.... tetiba
[tet tet tet tet tet tet tet] alarm berbunyi!!!

aku senyum pada petugas yang jaga laluan masuk dan keluar....
"ini telah mengundang kemarahan saya tau!" aku luahkan pada budak "jaga" tu...

"mana manager yang bertugas? saya marah ni..."

budak tu pun terkulat kulat nak tanya aku... "boleh saya periksa puan?"

"saya rasa barang ni yang berbunyi. saya bayar tau... sekejap saya cari resit". sambil tu aku geledah beg sandang warna merah aku cari resit... owh ada dalam poket kecil bersama baki bayaran.

budak tu pun test lah barang tersebut... kompem. sah. saheh. alat buat label tu yang berbunyi.

tanpa di suruh then aku sorong lah troli aku ke laluan yang konon boleh kesan cip yang tidak dinyahaktifkan...

tiada bunyi tet tet tet tet tet (tak reti aku nak express kan bunyi dia)...

"ha. mana manager awak. saya rasa cashier tu dah nyahkatifkan cip tu... ni pehal bunyi  lagi?"
"ini telah mengundang malu tau..."

aku senyum je... tak de lah nak tarik muka bagai kan...
orang lalu lalang, tgk je aku... sibuk sangat nak jumpa manager..

budak tu pulak... "tak pe kak.. ni perkara biasa..."

 "mana boleh perkara biasa... sekarang tolong nyahaktifkan cip tu"

budak lelaki tu tak habis habis pujuk aku... "tak pe kak... kalau alarm berbunyi... akak tunjuk je... barang dengan resit"...

"ibu... haziq letih lah...lama lagi ke?" haziq tetiba bersuara....

apabila haziq dah mengadu letih... aku batalkan niat nak jumpa manager bagai...
aku pun dalam retail line dulu... kadang-kadang kita dah nyahaktifkan... tapi dia tetap nak bunyi jugak...
aku rasa cip tu ada dlm body barang tu... malas aku nak unscrew... atau ada cip yang kadang kadang disalahtafsir oleh alat pengesan... malu? agak lah jugak.... :)

 


Sarapan Pertama ~ 01012013

hari ini 01 01 2012 2013 (thanks fiayue)
antara yang manis... hari ini ialah hari ulangtahun perkahwinan kami... yang ke 8
"If you can understand the me... Then I can understand the you"-metallica - unforgiven II
first lagu ehem ehem kirimkan pada saya... mali | ella | 1999 ~ *wink




hari ini saya masak nasi goreng dengan telur goreng mata. sementara tunggu ehem ehem balik dari jogging, saya di sini. :) sempat kan... 

anak anak pula sibuk main dan tengok TV...
Nasi Goreng JDJ

Telur Goreng Mata

Milo Panas
2013. hari pertama.