Wednesday, 28 April 2010

Radiohead - No Surprises



"No Surprises"

A heart that's full up like a landfill
A job that slowly kills you
Bruises that won't heal

You look so tired and unhappy
Bring down the government
They don't, they don't speak for us
I'll take a quiet life
A handshake of carbon monoxide

No alarms and no surprises
No alarms and no surprises
No alarms and no surprises
Silent, silent

This is my final fit, my final bellyache with

No alarms and no surprises
No alarms and no surprises
No alarms and no surprises please

Such a pretty house, such a pretty garden

No alarms and no surprises (let me out of here)
No alarms and no surprises (let me out of here)
No alarms and no surprises please (let me out of here)

nuffnang aku baru je RM17.25

hahah.. tetiba teringat pasal nuffnang... aiyark.. bila nak cecah RM50 nih...

kawan kawan klik lah iklan iklan yang kuar ye! tq!

Tuesday, 27 April 2010

isnin!

hari ini 26 april 2010...
seorang perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band), melangkah keluar rumah untuk menjalankan tugas sebagai operator telefon. sebelum keluar rumah, perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu sempat mencium kedua-dua anak lelakinya. Alhamdulillah, perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu sempat mengucup anak-anaknya. Langkah demi langkah diatur. Menuju ke hentian bas. dipersimpangan tiga, ada kelibat bas yang berlalu laju, seolah mengejek perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu kerana terlewat melangkah dalam 3 minit sahaja. hati gundah gulana. perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu, tergesa-gesa melangkah menuju ke hentian bas di jalan utama, Jalan kelang Lama, tidak lagi di jalan tidak utama iaitu di jalan taman seri sentosa. sekali lagi di persimpangan tiga di bawah jejambat lebuhraya NPE itu, ada kelibat bas bernombor 72 yang lengang dengan penumpang, hanya beberapa penumpang sahaja mengisi ruang duduk. bas itu jua berlalu pergi... perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu terus gundah gulana.
"lambat lagi lah aku jawabnya hari ini, terbang lah RM10 naik taxi hari ini. nasib dah makan nasi berlaukkan lauk kegemaran ku iaitu sambal goreng cili padi dengan terung pipit"
perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu, melintas lah jalan utama, dari lauan menuju ke PJ dan SUbang Jaya, tidak mengalami masalah. trafik pula lampu nya warna merah. tetiba teringat lampu isyarat shift track kat tempat kerja... adherence! ah system! kemudian perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu, berhenti di pembahagi jalan. kenderaan dari arah SUbang Jaya dan PJ, tidak laju, perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu cuba untuk melintas, tetapi...jalan yang berlorong 3 itu, tiba tiba perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu tersentap... kakinya seakan mahu bergerak pantas, tetapi ketakutan dek kerana kereta kontot hijau taik anjing itu seakan mahu memecut tanpa mahu memberi laluan kepada aku yang sudah pun berada di lorong tengah. "Ya Allah! kiranya ini cara aku pergi, aku redha!" tidak semena, laluan menjadi sibuk! berpusu pusu kereta melalui lorong lorong itu... (teringat pula lagu Bila Rindu-Ruffedge.. Oh Suamiku!..kalau aku mati katak kejap lagi, maaf kan dosa ku dari hujung rambut hingga hujung kaki!) Lori sederhana besar kelihatan mahu memotong kenderaan di hadapan, seakan tidak terkawal apa bila melihat perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu di lorong tengah! Ya Allah! Kereta yang lain turut kelihatan tidak terkawal. perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu sekejap selangkah ke hadapan. sekejap selangkah ke belakang. satu motor juga memecut dari belakang lori, mana dijangka akan ada perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu berada di tengah lorong. "Ya Allah" dengan tidak semena perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu menjerit "berhentilah! bagilah aku jalan!" ada airmata mengalir kaki dan seluruh anggota badan gigil dan takut akhirnya ada juga kenderaan yang mahu memperlahankan kenderaan nya... terima kasih! terngiang dan terbayang bagai motor dan lori serta kenderaan lain menuju ke arah perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu. Mat Motor itu menjerit "HOI!" perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu tidak sedikit pun marah kepada lelaki mat motor itu. perempuan yang memakai tudung hitam (bukan kerudung merah nyanyian Wali Band) itu redha.... kecut! masih terbayang dalam fikiran ini, betapa aku tercampak di BT 6 jalan kelang lama!
-------------------------
syukur aku masih selamat dan dapat menjalankan tugas pada hari ini! Ya Allah,
aku mohon jauhkan sebarang kecelakaan pada aku. anak anak masih perlukan aku!
------------------------- end of story!

Sunday, 18 April 2010

dalam ribut....

alhamdulillah... byk nak dicerita.. tapi tak pasti samada semua cerita nak di cerita... urm... minggu yang sibuk... kerja tetap kerja... mana nak cari kerja lain... dah tua dah.. siapa nak sambar kita kan?... ngadap aje lah dulu...
(suasana di rumah: si kecil sibuk main pen dan stokin ayah... si abg sibuk memerut di bilik air)

oh ya! kerja aku menuntut kesabaran yang tinggi. tinggi amat.... dengan pelanggan dan jugak pihak pengurusan dan seangkatan... layan je lah kan...

cerita bab kerja mmg takkan habis.. terlebih cerita ngumpat jawabnya....

alhamdulillah... sbb... tak sangka kan... mmg tak sangka... gambar yang di hantar menjadi pilihan juri... tempat pertama lagi...

dalam perjalanan pulang selesai tugas memberi khidmat kepada pelanggan, aku dan atok (khairul) jua far melangkah bersama menuju ke komuter Bank Negara. Tapak menapak... tibalah kami di stesen komuter bank negara... sedang atok dan far sibuk membeli tiket, aku tak beli sbb aku pakai touch n go... aku jengah menjengah sekitaran, ternampak akan satu iklan... PERTANDINGAN FOTOGRAFI ANJURAN KTMB... aku panggil atok... "tok, jom join?! tema Happy Moment with Us..."

sampai rumah terus aku bitau ehem ehem... pasal tuh.. terus aku ajak minggu tuh naik komuter bawak haziq n emir... then dah amik gambar, aku terus create account atas nama ehem ehem...

kelmarin dapat emel dari KTMB... alhamdulillah.... first prize...

ntah bila majlis itu... tak sabar nak mintak cuti... kalau jatuh hari tidak off lah kan...

................................................

apa lagi nak bebel...

urm... esok tgh pk nak ke SKMM ... malas nya pulak...

Wednesday, 14 April 2010

eh eh boleh bukak pulak!

salam semua... sekarang aku berada di bilik P115 kolej multimedia jalan semarak.... tadi cuba cuba juga on fb, tapi tak boleh, cuba buka blog, eh eh... boleh pulak.... la la la la la.....

bila lah nak mula training ni... tak sabar nak jadi anak kapal ni...

oh yea... perjalanan hari ini aku menaiki teksi hingga ke puta lrt taman jaya, kemudian menaiki LRT sehingga dato' keramat... langsung terus ke kolej ini dengan menaiki teksi sekali lagi....

aku kol nizang... dia dah sampai dulu... cepat giler! dia sampai awal... jam 715 aku kol, dia baru bangun tidur... ni mesti kes tak mandi lah ni terus merempit ke tempat training....

best hari ini, training di waktu off day... budget lebih lah pulak kan bulan ini.... yessszzzaaaa! tak payah nk jawab call utk hari ini... sungguh seronok.

ok lah nak testing buka fb pulak...

Sunday, 11 April 2010

11 april 1979

heeeeeeeeee...
memula buat blog dah cerita kenapa kita suka tarikh ni! hik hik hik! bukan tentang birthday ehem ehem! tapi how he proposed me!

sunway lagoon!

hik hik!

sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri!

tetiba budget anak dara kan.. hai lah sukiton! ko buat akak terkesan dengan kata kata mu..

"kak jill budget anak dara lah tu!"

senyum memalu kuceng!

terasa anak dara lah pulak bila teringat jalan kaki sama sama ehem ehem dari satu port ke satu port... cepatnya masa berlalu.

"selangkah kita kehadapan, kita menghampiri destinasi di tuju!" zaman bercinta... aduh!

"kenapa tak beli je kek kat secret recipe... kan senang?" ehem ehem tetiba bertanya...

bila aku asyik dok beli je kat luar, perli aku banyak duit! dah aku buatkan banyak lak bunyi!

ehem ehem tak de nih! best rasanya bertenet tanpa berebut laptop.

tadi celebrate dengan anak anak... mee kari je tak sempat nak buat...

hari ini adik aku si angah ada majlis cukur jambul Nur Dania Qalesya...

tu yang aku tak jadi nak buat mee kari.. esok pagi je lah eh!

ok lah nak off dulu...

angah nak dtg jap lagi.. umah berkecah di dapur tuh! lemas!