Friday, 30 October 2009

cepat setel kan...

ada byk benda nak di buat
tapi aku malas je...

hurm...

need to well organized!

emir dan haziq baru je nak kebah demam...
emir pulak masih berak berak

emir sekarang ni asyik menangis je...

emir...
kenapa asyik menangis
pantang ibu bangkit
mesti nangis
macam ibu nak tinggalkan kamu selamanya pulak syg
ibu takkan tinggalkan kamu selagi ibu tak nampak kamu membesar


sedih tau bila anak menangis!

nak masak susah
nak berak pun susah
nak kencing pun susah

why are u dear... always cry dear?... why?... tak boleh nak pisah langsung... bila dah dapat ibu dia... dia akan genggam erat tak mahu lepas.... sakit jiwa ibu!

Thursday, 29 October 2009

9 sebab hati tidak bahagia

Antara mazmummah utama yang menghilangkan bahagia di hati ialah :

1. Pemarah

paling mudah dikesan atau dilihat dan paling banyak di dalam diri manusia. Orang seperti ini jarang mendapat kawan dan hati tentunya tidak tenang.

2 . Pendendam

tersembunyi iaitu ibarat mengumpul lahar di dalam dada. Orang seperti ini sentiasa mencari-cari peluang untuk membalas dendam hatta secara yang kecil-kecil sekalipun seperti sakitkan hati atau tempelak orang yang didendami itu. Sebab itu orang pendendam mudah kena sakit jantung.

3. Hasad dengki

amalanya hangus akibat hasad dengkinya itu kerana ia memiliki sifat ketuhanan.

4. Bakhil

sentiasa merasakan orang lain menginginkan harta, kesenangan, pangkat dll. dari dirinya. Contohnya sentiasa berdalih mengatakan ia tiada duit. (rezeki yang diberi oleh Allah elok dikongsi bersama..-derma) Allah lebih sayang orang yang fasiq tetapi pemurah tetapi benci orang yang abid tetapi bakhil. Kerana walaupun fasiq, pemurahnya itu tetap memberi manfaat pada orang lain kerana kadangkala rezeki itu Allah beri melalui maknusia

5. Tamak

orang yang tidak puas dengan yang sedikit nescaya tidak akan puas dengan yang banyak kerana dunia ini ibarat meminum air laut...walau berapa banyak yg diminum tetap tak abis jugak...lagipun org tamak selalu rugi.. ** Ingat ! yang dikatakan harta atau rezeki kita bila ia dipakai atau digunakan oleh kita. Selagi tidak diguna iaitu disimpan, itu belum boleh dikatakan rezeki kita. (mungkin ada hak orang lain di situ) Biarlah rezeki itu sedikit tetapi mendapat keberkatan iaitu dapat dimanfaatkan..

6. Tidak sabar

andainya perkara yang kecil pun tidak boleh bersabar apatah lagi hal-hal yang lebih besar. (oleh itu banyak2kanlah bersabar bila hadapi dugaan..cthnyer time keja banyak..tetap maintain vogue walau keja bertimbun atas meja..heh..heh. .)

7. Ego

ibu segala mazmummah jadi ia membuatkan seseorang paling tidak tenang. Orang yang memiliki sifat ini pantang tercabar dari sudut zahir mahupun batin.

8. Riak

terseksa sendiri kerana sentiasa tercari-cari peluang untuk dipuji. Sentiasa berlakun-lakun di depan orang. Jika ia dipuji, ia akan menambah amalnya tetapi jika dikeji, ia akan mengurangkan amalnya. -Allah marah kalau kita riak..takabbur dgn aper yg kita ada..

9. Cinta dunia

tidak dapat menderita, ...dapat pun menderita kerana bila sudah dapat susah pula menjaganya. Berhartalah tidak mengapa tetapi kawal hati jangan diletakkan pada harta itu. biler mati cuma bawa amalan dan doa anak yg soleh/solehah. . Cinta dunia merupakan "neraka dunia" kerana dunia itu "panas" akibat ia merupakan barang buruan dan rebutan. Jadi letakkanlah akhirat itu di hati dan dunia itu di tangan supaya dunia itu senang dibahagi-bahagi dan akhirat dibawa mati.

Kesimpulan

Jadi yang meragut kebahagiaan sebenarnya bukanlah secara TOTALnya disebabkan kemiskinan, musibah, kesibukan dllnya. tetapi ialah MAZMUMMAH.
Makin tinggi mazmummah seseorang, makin ia tidak BAHAGIA. Samada bermujahadah atau biarkan saja mazmummah itu, kedua-duanya tetap menderita tetapi andainya bermujahadah kita akan dibantu Allah dan akan bahagia jua akhirnya. So..sama-samalah kite sentiasa ingat mengingati antara satu sama lain...andai kita terleka dengan dunia buruklahh padahnya.
Wallahualam"

Friday, 23 October 2009

benci!

benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci benci

Sunday, 18 October 2009

Apabila hati tersentuh...

alhamdulillah... semuanya selamat...

lama jugak aku tidak mengemaskini lirik lirik bercerita di Lirikan Alam ku ini.

pena. sungguh penat.

Seawal pagi kami dah keluar. balik kampung aku kejap. ada orang buat tak baik kat rumah arwah nenek aku. Moga Allah balas setiap perbuatan jahat mereka.

Ehem ehem sempat merehatkan diri di sana. kami anak beranak dan mak tam sibuk berborak pasal dajal itu... memang jahat!

Ya Allah, hanya kau sahaja yang mampu membalas ... setiap perbuatan yang mungkar.

petang kami balik Jalan Kelang Lama. dah lewat rasanya. singgah Plaza Mutiara Sentul dan juga Ampang Park. Beli barang tambahan Nikon D90...

tiba umah jalan kelang lama dah 7 lebih. kelam kabut bersiap. Ada pertemuan beramai ramai di Bangi, Seksyen 7. kami memang lewat sampai. 8.30 rasanya.

hurm... aku jumpa kawan kawan D One (sem 1), KYPM Kelantan. Dan juga D ONE A (sem 2 dan 3) di KYPM Kelantan. lepas habis matrikulasi masing masing ambil jurusan pilihan sendiri.

aku kelu nak berbicara. lama sangat tak jumpa. kecoh kecoh sikit je. Ye lah, di UPM, jarang bersama... Fakulti juga berbeza-beza. kalau berselisih angin, cuma sempat say HI je.. tak pun senyum dari jauh!

Seronok jumpa kawan kawan sekelas. terharu. serious. Bila mamat menangis masa bagi talk tadi, aku tak rasa apa apa... tapi bila aku berbicara di sini... aku rasa sedih jugak... owh! kawal diri ella!

zaman itu sudah berlalu. hanya tinggal kenangan-straight face-.

mana tak nye... bila teringat kedai abe, kedai makcik kem kijang... tetiba aku teringat geng ketawa ghairah bilik 9-blok ikhlas. ketawa bersahut sahutan dengan geng bilik 10-blok ikhlas. ketawa kami menjadi umpatan.. sampai blok syukur kedengaran.. mahu tak bercerita!

sorang geng bilik tak bersama pun tadi. tak pe lah... at least geng sekelas dan sefakulti ada.

meriah nya zaman itu. nak nangis pulak!

umi kalsum patutnya join tapi suami dia ada kursus pulak.... dia lah org pertama aku berkenalan semasa memijak bumi Kolej Yayasan Pelajaran MARA... lelaki pertama yang aku kenal Salleh... tarikh lahir sama ngan aku. Aku dan mak Salleh sesama ke Pekan KB cari barang keperluan duduk hostel. Entah si Salleh tu ingat entahkan tidak.

Masa hantar ke KYPM, mak aku yang temankan. Upah kenalan jiran untuk guide kami ke sana. tapi... at the end mak aku balik sendiri sebab orang yang mak aku upah hilang entah mana.

nangis masa tu depan kedai makcik potostet. ye lah. risau bila pikir cemana mak aku nak balik.

tapi mak sampai jugak KL.

hari hari orientasi... che mat ... tanya soalan... soalan apa aku dah lupa... tapi aku jawab ada perkataan dowh (b0d0#)... aku dah bg impression buruk tentang diri aku...

tapi arah beritahu... mmg 1st impression aku buruk, tapi bila dah kenal... -uhuk uhuk- lu pikir lah sendiri...

kenangan!

dah dah jom tidur.... esok pepagi nak gi taman bukit jalil lagi. ada outdoor shoot... kat area kolam ikan lak...

Wednesday, 14 October 2009

Stephen Gately Dies In Majorca

hurm... dah hilang sorang ahli boyzone...
--------------------------------------

kaset itu masih ada...
aku simpan
hurm... aku suka nyanyian penyanyi-penyanyi "irish" itu

dapat anak perempuan nak namakan irish lah...

melamun lagi!

malam ini
aku tak mampu melelapkan mata
ada gangguan jiwa yang sedang jiwang
angau kah aku?

seronoknya di lamun cinta





"Sorry,"
Is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like "sorry" (like
"sorry"..like "sorry"..)
"Forgive me,"
is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like "forgive me"
("forgive me"..."forgive me"..)
Forgive me..

But you can say, baby
Baby can I hold you tonight?
Baby, if I told you the right words
oooh, at the right time
You'll be mine

"I love you"
[ Find more Lyrics on www.mp3lyrics.org/tG ]
is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
(words don't come easily..)
Like "I love you", "I love you"..

But you can say, baby
Baby can I hold you tonight?
Baby, if I told you the right words
oooh, at the right time
You'll be mine

(Baby can I hold you...)
But you can say, baby
Baby can I hold you tonight?
Baby, if I told you the right words
oooh, at the right time
You'll be mine

(Baby, if I told you..)
(Baby, can I hold you..)
You'll be mine..
(Baby if I told you..)
(Baby, can I hold you..)
You'll be mine..
(Baby if I told you..)
Baby, can I hold you.

Thursday, 8 October 2009

Sunway Pyramid-UKM






asyik dengan lagu Father and Son nyanyian boyzone...

hari ini...
pepagi aida kol...
ty samada nak join mandatory leave dia
birthday dia 0810

aku cakap "set"
tepat 0935 seperti jangkaan aida
dah sampai depan pintu umah aku

aku?... lom siap
ngamuk aida

banyak perkara di bualkan di SP

tentang hidup!

urm...

lepas nyot nyet

balik

aku siap segala bagai untuk tujuan pengeposan maklumat siasatan (ayat tak hengat)
resit dah jumpa
ada peluang jadi penyiasat balik

pukul 3
pergi pejabat pos
terserempak dengan cikgu ghani
cikgu add math yang garang
rotan sentiasa ada di tangan
aku pernah terlelap dlm kelas tambahan
terus cikgu suh aku selesaikan soalan kat blackboard!
pergh bepeluh aku dlm makmal biologi masa tuh!


terus ke komuter
haziq n emir suka! riang!

sampai KL Sentral
pertukaran tren

tren delay 17 minit...
emir main cak cak ngan couple melayu!
kemain dia!
emir main cak cak juga ngan penumpang lain


dlm 5.30 tiba UKM
kol ehem ehem
tak dapat dapat

kol umah
ehem ehem yang jawab!

perghhhhhhhhhhhhhh

dah janji kan!!!!!! nak gi raya...
boleh lupa...

tak pe

balik naik komuter balik
emir ada sedikit meragam!
haziq tak mo turun tren

kami turun kat mid valley

penat!

yang pasti... terima kasih banyak banyak kepada penumpang-penumpang se koc dengan aku!
mahu bergurau senda dengan anak anak aku...
jadi perhatian pulak masa tuh!

life is unpredictable!!!

No matter what the end is, My life began with you

dah tua tua ni tetiba layan boyzone pulak!

no matter what

Chorus:
No matter what they tell us
No matter what they do
No matter what they teach us
What we believe is true


No matter what they call us
However they attack
No matter where they take us
We'll find our own way back


I can't deny what I believe
I can't be what I'm not
I know I'll love forever
I know, no matter what


If only tears were laughter
If only night was day
If only prayers were answered
Then we would hear God say


Chorus


And I will keep you safe and strong
And shelter from the storm
No matter where it's barren
A dream is being born
No matter who they follow
No matter where they lead
No matter how they judge us
I'll be everyone you need
No matter if the sun don't shine
Or if the skies are blue



I can't deny what I believe
I can't be what I'm not
I know, I know
I know this love's forever
That's all that matters now
No matter what

Wednesday, 7 October 2009

Head Over Feet




Head Over Feet - Alanis Morissette

I had no choice but to hear you
You stated your case time and again
I thought about it

You treat me like I'm a princess
I'm not used to liking that
You ask how my day was

You've already won me over in spite of me
And don't be alarmed if I fall head over feet
Don't be surprised if I love you for all that you are
I couldn't help it
It's all your fault

Your love is thick and it swallowed me whole
You're so much braver than I gave you credit for
That's not lip service

You've already won me over in spite of me
And don't be alarmed if I fall head over feet
Don't be surprised if I love you for all that you are
I couldn't help it
It's all your fault

You are the bearer of unconditional things
You held your breath and the door for me
Thanks for your patience

You're the best listener that I've ever met
You're my best friend
Best friend with benefits
What took me so long

I've never felt this healthy before
I've never wanted something rational
I am aware now
I am aware now

You've already won me over in spite of me
And don't be alarmed if I fall head over feet
Don't be surprised if I love you for all that you are
I couldn't help it
It's all your fault

Sunday, 4 October 2009

jenjalan TUDM subang

pergh!!! seronok sungguh melihat itu itu berterbangan! bising bising tidak menggugat kebingitan telinga... ada jua sorak sorak dari tekak ini melaung kuat... hebat! berani! tidak seperti ini ... naik basikal kalau berselisih dengan kereta, berhenti dulu beri laluan... ada si gadis... pilot kah dia... teruja melihat beliau bersama dua lagi pilot! hebat!







Pertunjukan Udara TUDM dan The Thunderbirds
Tentera Udara Diraja Malaysia dan United State Air Force (USAF) dengan bangganya ingin mengumumkan bahawa tim aerobatik terkenal, The Thunderbirds dan Skn ke 11 TUDM akan mengadakan pertunjukan udara bersama pada 3 Oktober 2009 bertempat di Pangkalan Udara Subang. Skn ke 11 TUDM merupakan skuadron elit yang memiliki aset canggih TUDM iaitu pesawat Su-30MKM manakala The Thunderbirds yang menggunakan pesawat F16 pula merupakan skuadrom pertunjukan udara USAF yang berpangkalan di Nellis Air Force Base ,Las Vegas, Amerika Syarikat. Pertunjukan ini adalah percuma dan orang ramai dijemput untuk hadir pada 3 Oktober 2009 bermula jam 10 pagi bagi menyaksikan pertunjukan dari tim aerobatik yang merupakan antara yang terbaik di dunia di samping berpeluang menyaksikan kehebatan juruterbang TUDM melakukan aksi mencabar bersama pesawat tempur Sukhoi (Su-30MKM). Orang ramai dan penduduk yang tinggal di sekitar Subang dan Shah Alam diminta supaya tidak terkejut dengan kehadiran pesawat-pesawat pejuang yang akan melakukan penerbangan rendah bermula pada 1 Oktober 2009 sehingga 3 Oktober 2009 Wakil media dijemput hadir untuk membuat liputan sepanjang pertunjukan di adakan.

Tentera Udara DiRaja Malaysia- Sentiasa Di Angkasa Raya
http://www.airforce.gov.my

Friday, 2 October 2009

Ingin Kusentuh Cintamu




kepada peminat dan pembaca novel... dapatkan karya sulong rakan sekolah ku... nama glam.. aryanie... hehehehe... beli eh... sokonglah penulis baru!

Thursday, 1 October 2009

I love the way you love me.. uhhhhh


I love the way you love me - BOYZONE

like the feel of your name on my lips
And I like the sound of your sweet gentle kiss
The way that your fingers run through my hair
And how your scent lingers even when you're not here


And I like the way your eyes dance when you laugh
And how you enjoy your two-hour bath
And how you've convinced me to dance in the rain
With everyone watching like we were insane


But I love the way you love me
Strong and wild, slow and easy
Heart and soul so completely
I love the way you love me


And I like the sound of old R 'n' B
And you roll your eyes when I'm sloppily off key
And I like the innocent way that you cry
At sappy old movies you've seen thousands of times


Chorus

(Listen to me now)
And I could list a million things
I love to like about you
But they could all come down to one reason
I could never live without you

aku dalam kerinduan... boyzone!!!!!!!!!


02 - LOVE FOR ME A REASON - <>

Girl when you hold me
How you control me
You bend and you fold me
Any way you please

It must be easy for you
To love the things that you do
But just a pastime for you
I could never be

And I never know girl
If I should stay or go
Cos the games that you play
Are driving me away...

Don't love me for fun girl
Let me be the one girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love
Don't love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love

Kisses and caresses
Are only minor tests, babe
Of love turned to stresses
Between a woman and a man
So if love everlasting
Isn't what you're asking
I'll have to pass, girl
I'm proud to take a stand

I can't continue guessing
Because it's only messing
With my pride, and my mind
So write down this time to time

Don't love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love
Don't love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love

I'm just a little olf-fashioned
It takes more than a physical attraction
My initial reaction is
Honey give me a love
Not a fascimile of

Don't love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love
Don't love me for fun, girl
Let me be the one, girl
Love Me For a Reason
Let the reason be love
(Repeat to fade)

Father and Son


Father And Son - Boyzone

Father
Its not time to make a change,
Just relax, take it easy.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to know.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.

I was once like you are now, and I know that its not easy,
To be calm when youve found something going on.
But take your time, think a lot,
Why, think of everything youve got.
For you will still be here tomorrow, but your dreams may not.

Son
How can I try to explain, when I do he turns away again.
Its always been the same, same old story.
From the moment I could talk I was ordered to listen.
Now theres a way and I know that I have to go away.
I know I have to go.

Father
Its not time to make a change,
Just sit down, take it slowly.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to go through.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.
(son-- away away away, I know I have to
Make this decision alone - no)
Son
All the times that I cried, keeping all the things I knew inside,
Its hard, but its harder to ignore it.
If they were right, Id agree, but its them you know not me.
Now theres a way and I know that I have to go away.
I know I have to go.
(father-- stay stay stay, why must you go and
Make this decision alone?)